Harykozig

2,5 év megdöbbentő tapasztalatai a közigazgatásról, ahol sorsok, célok és feladatok kevesek szórakozásának vannak alárendelve, a felelősség teljes hiányáról és határtalan önkényről. Nem vagyok esküdt ellensége a közigazgatásnak, sőt, de hiszem, hogy nem jó vágányon halad. Tudom azt is, hogy ma a közvélemény igen gyenge erő, de kicsiny körömben tenni akarok azért, hogy a közigazgatás ne olyan föld legyen, ahol a kimagasló teljesítmény és a lojalitás csak tövist és bogáncsot terem.

Rovatok

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Bejegyzések

Micimackó-menedzsment - 1. projekt II. szakasz

2010.06.10. 10:26 | Diké. | Szólj hozzá!

Címkék: mese buli projekt micimackó közigazgatás vezetés

Indulnak a hős sarkfelfedezők,
Bagoly és Nyuszi, Malacka meg én.
Messze maradnak el a régi mezők.
Bagoly és Nyuszi, Malacka meg én.
Micimackónak ez lesz a hősi nagy útja,
s velünk tart Nyuszi egész pereputtya.
Kár, hogy mi a Sark, azt senki se tudja,
Bagoly, se Nyuszi, se Malacka, se én.

(Milne: Micimackó)

 

A projekt legfontosabb pontján hagytuk magukra hőseinket. Ahogy mondani szokták, nem a cél a fontos, hanem az út, amin eljutsz a célhoz. Etele osztályán hangsúlyosan ezen a ponton dől el, hogy mennyit érsz, mint munkavállaló, és nem ilyen hülyeségeken múlik, mint hozzáállás, teljesítmény vagy hogy mennyire lehet rád számítani szükség esetén. Hőseink tehát jól kimulatták magukat, és majd szép lassan kezdenek is beszállingózni A Hatósághoz. De csak nagyon lassan, mert ilyenkor szinte kötelező késve bemenni. Ez a legcsalhatatlanabb mutatója Etelénél, hogy vooááá szuper jó volt a buli, jól beb…sztál, vagyis te vagy a legklasszabb munkavállaló.

Ideje tehát az álmos teammel tovább folytatni az 1. projektet, ami most, hogy elfogyott az élelmezés (vagyis megvolt a buli) kezd nagyon unalmassá válni. Tulajdonképpen nincs is miért erőlködni tovább. Csakhogy illik valami eredménnyel lezárni az ilyesmit, mert még úgy tűnhet, hogy egyszerűen csak a közpénzek elzabálásáról és elpiálásáról szól az egész.

1. projekt: az Északi-sark felfedezése II. szakasz

7.
- Nézd csak, Nyuszi... azt akarom kérdezni tőled, nem tudod véletlenül, hogy fest közelről egy olyan izé... Északi-sark... és egyáltalán... mi fán terem az ilyesmi. (…)
- Tudtam, de elfelejtettem - vallotta be Róbert Gida nyíltan és elfogulatlanul.
- Én is tudtam, bizony isten - mondta Nyuszi -, furcsa véletlen, én is elfelejtettem. Úgy látszik, ugyanattól felejtettem el, mint te: attól, hogy tudtam.
- Gyanítom, hogy be van szúrva a földbe.
Kiderül, hogy a vezetőnek sincs sokkal több fogalma arról, hogy mi a feladat, mint a többieknek. Valójában a csapat egyetlen tagjának sincs. Ennek ismeretében elég jól megbecsülhető, hogy milyen minőségben fog teljesülni a projekt. Ennek ellenére mérget vehetünk rá, hogy teljesülni fog. Legalábbis papíron.

8.
- Micimackó - mondta végre -, hol szedted ezt a lécet?
(…)
- Találtam - mondta. (…)
- Micimackó - mondta Róbert Gida ünnepélyesen -, expedíciónk elérte célját. Megtaláltad az Északi-sarkot.
Mivel a buli már megvolt, ahol mindenki kapott lehetőséget, a bizonyításra, így nincs miért folytatni a projektet. A megoldás a közigazgatásban egyszerűen kijelentés által működik. A háryjános elv alapján, ha azt mondjuk, hogy a feladat teljesítve, akkor az teljesítve van és kész. Erre példa a határidő figyelő program, ami működik x hó. y-a óta – papíron, a 1,5 órás értekezlet, amin a világon semmire nem jutunk, de az ebédidő közeledtével Etele egyszerűen összefoglalja a nagy semmit, és kipipálva az ügy. Vagy a célfeladat, amiről utólag értesítenek, hogy maradéktalanul elvégezted, de neked nem rémlik, hogy bármi ilyet csináltál volna. Persze ha az ember ezzel egy időben arról is értesül, hogy a soha nem hallott feladatért csinos kis összegecske érkezik a számlájára, akkor nem nagyon akadékoskodik.

9.
ÉSZAKI-SARK
FELFEDEZVE MICIMACKÓ ÁLTAL
VAGYIS Ő TALÁLTA MEG
Az eredményt mindenképpen dokumentáljuk. Az írásbeliség nagyon fontos a közigazgatásban! Tulajdonképpen ide akartunk eljutni, hogy látványosan kipipálhassuk a feladatot. Maga az Északi-sark senkit sem érdekel.

10.
Baromira nem akad fent senki azon, hogy az Északi-sarkot már régen felfedezték vagyis a feladatnak az első perctől fogva nem volt a világon semmi értelme.

11.
Micimackó pedig egyenesen hazament, s nem sajnált magától egy kis szíverősítőt.


A jól elvégzett feladat után következik a jutalom vagy lehet egy újabb élelmezés-elfogyasztási akciót szervezni.

                                  

 

A bejegyzés trackback címe:

https://harykozig.blog.hu/api/trackback/id/tr382071012

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása