Harykozig

2,5 év megdöbbentő tapasztalatai a közigazgatásról, ahol sorsok, célok és feladatok kevesek szórakozásának vannak alárendelve, a felelősség teljes hiányáról és határtalan önkényről. Nem vagyok esküdt ellensége a közigazgatásnak, sőt, de hiszem, hogy nem jó vágányon halad. Tudom azt is, hogy ma a közvélemény igen gyenge erő, de kicsiny körömben tenni akarok azért, hogy a közigazgatás ne olyan föld legyen, ahol a kimagasló teljesítmény és a lojalitás csak tövist és bogáncsot terem.

Rovatok

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Bejegyzések

A szereplők

2010.04.08. 13:41 | Diké. | Szólj hozzá!

A neveket a biztonság(om)ért megváltoztattam, minden más a valóság műve!
 
A Hatóság:
Az események helyszíne. A 2-es számú kötelező olvasmány alapján eredetileg intézményi nyúlványnak gondoltam nevezni, de mivel túl hosszú lett volna, maradt ez az elnevezés.

 
Etele, az osztályvezető:
akiről nem gondoltam volna, hogy életem legnegatívabb figurája lesz egyszer. Hihetetlenül sokat változott 2,5 év alatt. A munka egyáltalán nem érdekli mostanra, mégcsak meg sem próbál úgy tenni mintha. Nyilván megteheti. Eredetileg Micimackó névvel illettük, ami találó annyiban, hogy valóban egy kicsit együgyű bizonyos esetekben, (pl. hízelgéssel és kacérkodással bármit el lehet nála érni), és jószándékú is volt akkor még. Mostanra inkább hasonlítanám Mazsolához, az önző, sértődékeny, gonosz kismalachoz, akiben megvan ugyan a fogékonyság a jóra, de sajnos a jóságos Manócska helyett, jelenleg Bettike és egyéb hölgyek irányítása alatt áll. Ez az irányíthatósága, valószínűleg némi kisebbrendűségi komlekszusból adódik, és ezért ennyire tekintélyelvű és hatalmaskodó is. Következetlensége és elvtelen befolyásolhatósága miatt nemhogy egy osztályt, de még egy homokozólapátot sem bíznék rá.

 
Bettike, a barátnője (?):
mellesleg férjes asszonyka, ami nem akadályozza meg, hogy jónéhány más férfival némileg egyesüljön (vagy legalábbis felajánlkozzon). Egy kollega megfogalmazása szerint, "hát van egyfajta stílusa", amit nehéz leírni. Körülbelül a magától elszállt, házsártos Hérához tudnám hasonlítani, aki papucs alatt tartja Zeuszt (esetünkben Etelére gondolok, nem a férjre), és Isten irgalmazzon annak, aki ellen felgerjed irirgy haragja. Gyakorlatilag ő irányít mindent A Hatóságnál farkánál vezetve Etelét, amivel dicsekszik is. Azt mondják, hogy  a gyerek és a részeg mondja meg az igazat, elegáns Bettikénk pedig igen hamar el tud jutni az őszinte stádiumába. Hajbókol is neki rendesen, akinek van gyomra hozzá, ő pedig jár-kel, mintha felsőbbrendű lény lenne, és a szavak erejéről szóló 1. szabály alapján (lásd április 8-i bejegyzés) az is, hiszen ki merné a szemébe mondani az igazat. Más kérdés, hogy a háta mögött azért mindenki annak tartja, aminek szokás az ilyen fajta nőcskéket. Egyesek szerint annak ellenére, hogy rendszeresen együtt tünnek el Etelével, valójában csak hitegeti szerencsétlent, amit mondjuk el is tudok képzelni amekkora mamlasz.

 
Köztisztviselők:
1. csoport: Függetlenül az elvégzett munka mennyiségétől és minőségétől és a meglehetősen érdekes munkamorál ellenére  úgy érzi, hogy nagyon keményen megdolgozik a kicsi fizetéséért. Nagyrészüket beutalnám néhány évre a versenyszférába.
2. csoport: Nem feltétlenül dolgozik többet, mint az 1. csoport, de legalább tudja is magáról, és vagy nevet és poénkodoik a helyzeten vagy pedig megkeseredik a tehetetlenségben. Esetleg nevet a keserűségtől. Ezt hívják cinizmusnak, ami nagy ajándék. Én pl. cinizmus nélkül valószínűleg megzakkantam volna. (na nem röhögni és megjegyzéseket tenni)

 
Munkaidő 7.30-16.00-ig, pénteken 13.30-ig. Ebédidő fél óra, amit nem kell ledolgozni (ha 1,5 órára sikerül akkor sem) Hivatalosan ugyan nem létezik ilyen szabályozás, de fél órát lehet munkakezdésnél és végzésnél csúsztatni. Ha jó vagy a főnöknél, akkor többet is, és nem is kell ledolgozni, de erről majd még később bővebben.

A bejegyzés trackback címe:

https://harykozig.blog.hu/api/trackback/id/tr581904201

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása