Harykozig

2,5 év megdöbbentő tapasztalatai a közigazgatásról, ahol sorsok, célok és feladatok kevesek szórakozásának vannak alárendelve, a felelősség teljes hiányáról és határtalan önkényről. Nem vagyok esküdt ellensége a közigazgatásnak, sőt, de hiszem, hogy nem jó vágányon halad. Tudom azt is, hogy ma a közvélemény igen gyenge erő, de kicsiny körömben tenni akarok azért, hogy a közigazgatás ne olyan föld legyen, ahol a kimagasló teljesítmény és a lojalitás csak tövist és bogáncsot terem.

Rovatok

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Bejegyzések

Köz(kormány)tisztviselői kisszótár II.

2010.10.01. 07:20 | Diké. | Szólj hozzá!

Címkék: mese szótár közigazgatás visszaélés munkamorál köztisztviselők

Előrebocsátom, hogy a gyűjtést elsősorban Etele osztályán folytattam. Elismerem, hogy más osztályokon és más közigazgatási szerveknél más szleng vagy más tájszólás lehet az uralkodó, és Etele osztályának szókészlete esetleg még a közigazgatásban dolgozók számára is megdöbbentő lehet, versenyszférából érkezve számomra egyenesen felfoghatatlan és érthetetlen volt.


Közigazgatás: Szocialista diktatúra a kapitalista demokrácia (?) közepén, túlfoglalkoztatással, felesleges feladatokkal. Legális formája a lenyúlásnak, a prostitúciónak, a korrupció és az önkény fellegvára. Szociális elfekvő a tisztességes munkára alkalmatlan vagy kedvet nem érző pereputty számára. Egyfajta nappali melegedő, ahol kultúrált körülmények között lehet netezgetni, kajálgatni, tejálgatni, üveges szemekkel bámulni a monitort kettesben stb. És még fizetnek is érte. Nem is rosszul.

Köz(kormány)tisztviselő: Valakinek a valakije, rokona, barátja, ismerőse, lekötelezettje, nője, vagy majd az lesz. Ide tartozik még egy kisebb létszámú elegybelegy népség, (Valakinek dolgozni is kell.)

Munka: A Hatóság érdekében végzett néhány perces tevékenységgel megszakított napi 8 órás kávézás, netezés, cigizés (szívás), monitor kettesben történő üveges szemekkel való bámulása stb.

Munkamorál: Titokzatos valami még az Üveghegyen is túl, valahol az Óperenciás tenger fenekén élősködő béka feneke alatt. Mint írtam, Etele közigazgatása nem éppen tündérmese, ahol győz a jó, sokkal inkább szomorú végű Andersen mese erős hitchcockos beütéssel, ezért nem érdemes hősként vagy mesebeli királykisasszonyként a megmentésére indulnod, mert jószándékod jutalma nem a boldogság  lesz, amíg meg nem halsz, hanem a balszerencse követ, és garantáltan olyan traumában lesz részed, amit fel nem dolgozol, amíg meg nem halsz. Szóval inkább ne bolygassa senki ezt a veszélyes, palackba zárt szellemet.

Béka: Védett állat. Az ő hátsója alatt található a munkamorál.

Ügyfél: Zavaró tényező. A Hatóságnál Etele roppant szellemes megoldásának köszönhetően, a leváltott igazgató hathatós támogatásával már sikerült kiiktatni.

Munkaidő: Ilyen szó nincsen is. Valami versenyszférából begyűrűzött csökevény.

Vezetői hatalommal való visszaélés: Neeeem, ilyen sincs

Szexuális zaklatás: Ilyen kifejezés sincs. Ezt nem szokás kifejezni. És tudjuk, hogy amiről hivatalosan nem beszélünk, az a közigazgatásban nincs is (háryjános elv). Bettikétől lehetett hallani esetleg valami hasonlót. Ez alapján az a jelenség, amikor hiába mászik rá Etelére, az nem teljesíti első szóra valamelyik kívánságát. Ha teljesíti vagy anyagilag honorálja állampénzen odaadását, az már munkának számít és nem a szexuális zaklatás, hanem a lotyóizmus kategóriájába tartozik.

Lotyóizmus: Etele osztályán elvárt, divatos stílusirányzat. A divat követése erősen ajánlott.
 

 

Folyt köv. délután vagy holnap vagy eccecsak majd

A bejegyzés trackback címe:

https://harykozig.blog.hu/api/trackback/id/tr172336269

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása